Duo Race 12 september 2015

Zaterdag 12 september organiseert Regatta Center Medemblik de jaarlijikse Duo Race. Vaar met uw partner of uw steigerbuurman of -buurvrouw een gezellige wedstrijd. De handicap wordt vooraf berekend. Het minst snelle schip start als eerste en het snelste als laatste. Dus geen gedrang op de startlijn. En wie het eerst binnenkomt heeft gewonnen. Vaartijd is ongeveer 3 uur.

Wedstrijdervaring is dus helemaal niet nodig, het is ontzettend leuk en gezellig. En reken maar dat de borrel extra lekker zal smaken en dat de ervaringen en spannende verhalen nog lang zullen rondgaan aan de bar. Doe mee!

Gebruik van spinaker, genaker en autopilot is niet toegestaan.
Inlichtingen en inschrijven op het havenkantoor.

Pursuit race
Tien jaar geleden hielden we in Regatta Center Medemblik voor het eerst zo’n pursuit race: de inmiddels befaamde Duo Race met twee bemanningsleden per boot. Wilt u eigenlijk best eens een wedstrijd varen, maar is het organiseren van bemanning, het oefenen en het gedrang op de startlijn geen optie? Schrijf dan in voor de Duo Race!

Hoe bepalen we de startvolgorde?
Een handicap wordt uitgerekend aan de hand van het SWB-cijfer (Snelheidsfactor Watersport) of GPH (General Purpose Handicap). Wij rekenen met GPH, het aantal seconden dat de boot over 1 zeemijl mag doen. De gegevens halen we uit databestanden van  bijvoorbeeld het Watersportverbond of de Noordzeeclub. Als een boot niet gemeten is kijken we naar diepgang, mastlengte, voorzeilen etc. om een en ander zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. En niet in de laatste plaats: het scherpe inzicht van de organisatie.

Weersverwachting
Medemblik

Openingstijden
havenkantoor

 

Dagelijks/Daily

09:00 - 12:30 & 13:30 - 17:00

Telefoon +31 (0) 227 547781


VHF 31

info@regattacenter.com