Evenementen

  • 26-27 aug 2022 24-Uurs Race
  • 10 -11 sep 2022 Pinta Opti Trophy
  • 16-18 sep 2022 ONK Matchrace DMTRA 
  • 17 sep 2022 Duo Race en borrel
  • 30 sep -2 okt 2022 VUR en ONK ILCA

De wedstrijden

Vrijdagavond 10 mei start 19.00 uur. Start/finish: Westerhaven. Duur wedstrijd 1- 1,5 uur.
Zaterdag 25 mei start 12.00 uur. Start/finish: Stadshavens Medemblik (Oosterhaven). Duur wedstrijd(en) ongeveer 4 uur. Deze wedstrijd vindt plaats tijdens de Medemblik Regatta.
Vrijdagavond 28 juni start 20.00 uur. Start/finish: Regatta Center Medemblik. Duur wedstrijd ongeveer 1 - 1,5 uur.
Zaterdag 31 augustus start 12.00 uur. Start/finish: Jachthaven Andijk. Duur wedstrijd(en) ongeveer 4 uur. Afsluitende BBQ voor € 12,50 per persoon.

Schrijf je nu in voor de Tulpen Race! Inschrijfformulier
tulpenrace@hotmail.com

Alle jach

Bekijken
Aanmelden

Start en finish is vanuit de vier deelnemende havens. Er zijn twee avondwedstrijden op een vrijdag en er zijn twee middagwedstrijden op een zaterdag. Drie wedstrijden tellen mee voor de einduitslag, wat ieder de mogelijkheid geeft om de drie beste resultaten te laten meetellen in het klassement. Na de wedstrijd is er een gezellige borrel met borrelhap aangeboden door de start- en finish haven. De prijsuitreiking vindt plaats na afloop van de laatste wedstrijd in Jachthaven Andijk met een aansluitend een BBQ. Kosten hiervoor bedragen € 12,50 per persoon.

De dag voor de wedstrijd en de dag van de wedstrijd kun je gratis een ligplaats reserveren in de start- en finish haven.Schrijf je nu in voor de Tulpen Race door bijgaand inschrijfformulier in te vullen en te mailen naar tulpenrace@hotmail.com

Bekijken
Aanmelden

DUO Race

Jaarlijks organiseert Regatta Center Medemblik de Duo Race. Doe mee en vaar met uw partner of uw steigerbuurman of -buurvrouw een gezellige wedstrijd.

Wedstrijdervaring is helemaal niet nodig, het is gewoon ontzettend leuk. Het minst snelle schip start als eerste en het snelste als laatste. De handicap wordt vooraf berekend, dus geen gedrang op de startlijn. Gebruik van spinaker, genaker en autopilot is niet toegestaan. Wie het eerst binnenkomt heeft gewonnen. Vaartijd is ongeveer 3 uur. Door deze startmethode komen ook alle schepen ongeveer even laat aan voor de borrel. De borrel zal extra smaken en de ervaringen en mooie verhalen zullen nog lang rondgaan aan de bar.

Inlichtingen en inschrijven op het havenkantoor.

Startvolgorde

Tien jaar geleden hielden we in Regatta Center Medemblik voor het eerst een pursuit race: de inmiddels befaamde Duo Race met twee bemanningsleden per boot.

De handicap wordt uitgerekend aan de hand van het SWB-cijfer (Snelheidsfactor Watersport) of GPH (General Purpose Handicap). Wij rekenen met GPH, het aantal seconden dat de boot over 1 zeemijl mag doen. De gegevens halen we uit databestanden van  bijvoorbeeld het Watersportverbond of de Noordzeeclub. Als een boot niet gemeten is kijken we naar diepgang, mastlengte, voorzeilen etc. om een en ander zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. En niet in de laatste plaats: het scherpe inzicht van de organisatie.